SOYA PROTEIN 92

YOUR PRICE

116,00 zł

Add to wishlist

Dostępne opakowania:

  • 25 kg

SOYA PROTEIN 92

Nowy

ZAAWANSOWANE TECHNOLOGICZNIE BIAŁKO DLA KRÓW MLECZNYCH I OPASÓW

Mieszanka paszowa

uzupełniająca dla:

Mieszanka paszowa uzupełniająca dla krów mlecznych i opasów.

PEŁNY OPIS PRODUKTUZAWARTOŚĆ W 1 KGDAWKOWANIE

  • Doskonała kompozycja poekstrakcyjnej śruty sojowej HP (GMO), chronionych form azotu nieorganicznego, siarki, żywych kultur drożdży oraz łatwo przyswajalnej energii (cukry proste)
  • Zapewnia stałe zaopatrzenie żwacza w azot oraz siarkę
  • Pozwala na utrzymanie stałego pH żwacza

Racjonalne żywienie krów opiera się na kilku podstawowych zasadach. Przede wszystkim należy zapewnić zwierzętom pobranie odpowiedniej ilości suchej masy przy wystarczającym poziomie białka ogólnego i energii oraz prawidłowym udziale włókna. Właściwa dieta powinna również zagwarantować pokrycie zapotrzebowania na składniki mineralne i witaminy oraz zapewnić dobrą jakość i wysoką strawność skarmianych pasz.

Z uwagi na to, że hodowcy coraz częściej muszą mierzyć się z problemem obniżonej wartości pokarmowej kiszonek suplementacja dawki w pasze treściwe zwiększające poziom białka nabiera coraz większego znaczenia. Z drugiej strony rosnące ceny komponentów białkowych zwiększające koszty produkcji mleka zmuszają do zadania sobie pytania czy konwencjonalne, drogie śruty poekstrakcyjne oraz DDGS spełniają oczekiwania co do opłacalności hodowli.

Idealnym rozwiązaniem jest SOYA-PROTEIN92 doskonała kompozycja śruty sojowej HP (GMO), chronionych form azotu nieorganicznego, siarki, żywych kultur drożdży oraz łatwo przyswajalnej energii w postaci glukozy krystalicznej. To uszlachetnione białko śruty sojowej o wysokiej wartości biologicznej zapewnia poprawę bilansu azotu w żwaczu oraz intensyfikację syntezy białka bakteryjnego. Dzięki zastosowaniu SOYA-PROTEIN92 zagwarantujemy utrzymanie stałego poziomu amoniaku i aminokwasów, a tym samym – wzrost ilości mikroorganizmów i intensyfikację fermentacji.

  • NEL-VQ – 7,15 MJ;
  • Sucha masa – 90%;
  • Białko surowe – 92%;
  • Włókno surowe – 4%;
  • Tłuszcz surowy – 2,3%;
  • Skrobia – 1,5%;
  • Cukier – 6,7%;
  • Wapń – 0,21%;
  • Fosfor – 0,49%;
  • Magnez – 0,18%;
  • Sód – 0,02%;
  • Siarka – 1%;
  • Żywe kultury drożdży Saccharomyces cerevisiae SC 47 – 5 ∙ 109 CFU
0,25 – 1 kg na sztukę dziennie

Opis

kolor#F8BA99
podkategoriaKONCENTRATY