Bio-sill® TRIO
Bio-sill® TRIO jest skutecznym biopreparatem na bazie bakterii kwasu mlekowego (LAB) do sporządzenia kiszonki z traw, roślin motylkowych oraz GPS. Zawiera kombinację 3 homofermentatywnych szczepów o wysokiej koncentracji 1 x 1011 jtk (cfu)/g. Zapewnia przyspieszenie, poprawę oraz stabilność fermentacji nawet w niesprzyjających warunkach przy niskiej zawartości cukrów. Preparat stosuje się w ilości 1g/t. Pojedyncza butelka przeznaczona jest na 100 ton zakiszonego surowca
245.00zł brutto
Weight | 0.1 kg |
---|
Zawartość w 1 kg:
Zatwierdzona przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) szczepy:
Lactabacillus plantarum DSMZ 16627 1k20749
Pediococcus acidilactici NCIMB 30005 1k21013
Lactobacillus paracasei NCIMB 30151 1k20748
Dawkowanie:
Wypełnić butelkę do połowy czystą, niechlorowaną wodą, po czym wstrząsając rozpuścić proszek w wodzie. Następnie dolać wody do szyjki butelki i dalej rozcieńczyć roztwór w większej ilości wody (max. 200L). Stosować proporcję zgodną z aplikatorem przy zachowaniu min. 1 gram rozpuszczonego preparatu na tonę kiszonki np. przy 50L roztworu aplikować 0,5L na tonę, przy 100L – 1L na tonę, przy 200L – 2L na tonę. Roztwór podawać za pomocą aplikatora lub polewać bezpośrednio cienkie warstwy w silosie lub na pryzmie. Płyn roboczy wykorzystać w przeciągu 7 dni.